Antonie Kamerling overleden

ZEVENHOVEN –  De Nederlandse acteur en zanger Antonie Kamerling (44) is overleden. Kamerling maakte zelf een einde aan zijn leven, liet zijn zwager, Albert Verlinde, donderdag weten.

„In de namiddag van woensdag 6 oktober heeft Antonie besloten zijn leven te beeïndigen. In diverse interviews liet hij eerder al doorschemeren aan depressies te lijden”, aldus Verlinde in een reactie die hij samen met Kamerlings vrouw, actrice Isa Hoes opstelde. „Helaas heeft de geboden hulp niet mogen baten.”

Het management van Kamerling heeft het trieste nieuws van het overlijden van de acteur bevestigd.

Kamerling laat zijn vrouw Isa Hoes en twee kinderen achter, zijn zoon Merlijn en dochter Vlinder. Zijn zus Liesbeth Kamerling is tevens actrice.

Concoleance.nl heeft een register geopend voor de overleden acteur. Het register kan via deze link bezocht worden.

Grote carrière

Kamerling brak in 1990 als ‘Peter Kelder’ door in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Later speelde hij in een aantal speelfilms zoals De Kleine Blonde Dood (1993) waarvoor hij genomineerd werd voor de Gouden Kalf als beste acteur. In 1997 speelde hij ‘Hero van Dijk’ in de film All Stars. In de zomer van 2011 staan de opnames van de vervolgfilm Old Stars op het programma, waarin Kamerling wederom de rol van Hero op zich zou nemen.

Kamerling speelde verder nog in de televisieseries Windkracht 10 (1996), ONM (2005) en Voetbalvrouwen (2008). Ook was hij te zien in meerdere musicalproducties, zoals Turks Fruit en Sunset Boulevard. Kamerling zou vanaf 15 februari weer de planken opgaan met de musical Herinnert U Zich Deze Nog?!, samen met onder anderen Jelka van Houten en Lange Frans.

Als zanger scoorde Kamerling in 1997 een nummer één-hit met het nummer Toen Ik Je Zag onder de artiestennaam Hero. In 2007 tourde Kamerling met het Noord Nederlands Orkest met het cross-overprogramma Symphonic echoes of Pink Floyd, waarin de grote hits van de Engelse popformatie centraal stonden.

Dit was het nieuwsbericht wat ik las aan de hand van verschillende twitter berichten vanmorgen…. Waarom het nieuws me zo raakte weet ik eigenlijk niet. Ik heb Antonie van de week nog meerdere malen op tv gezien door het bestaan van 20 jaar GTST en ik vond het altijd een geweldige acteur…. Vooral zijn rol die hij speelde in ONM is nog onwijs goed blijven hangen. Wat zette hij deze rol geweldig neer, een echte slechterik. Het moet zo verschrikkelijk zijn voor de familie en vrouw en vooral de kinderen die nu moeten op groeien zonder vader.

 

Advertenties

Een gedachte over “Antonie Kamerling overleden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s