Review : Haar naam was Sarah

Haar Naam Was Sarah is de ontroerende verfilming van de bestseller van Tatiana de Rosnay over het grote drama dat zich in Parijs voltrok Lees meer

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.

Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs (Kristin Scott Thomas), de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

Vorige week ben ik met een vriendin naar Haar naam was Sarah geweest, al heel erg veel dingen had ik over dit boek gehoord (wat ik echter niet heb gelezen). Toen ik hoorde dat er een verfilming kwam van dit boek wilde ik de film wel graag zien. Op het moment zijn er behoorlijk veel film die wel zou willen zien in de bios. Maar de vriendin waar ik mee ging wilde ook graag naar deze film, en deze film draaide overdag dus vandaar dat we voor deze film kozen.

In het begin snapte ik niet zoveel van de film, en moest ik er echt in komen…. uiteindelijk krijgt het verhaal toch wat meer vorm en komt er een aangrijpende film te voor schijn. Wel had ik het verhaal op het laatst wel gezien en vond ik het wat langdradig worden. Maar al met al was het toch een mooie film. Met een opvallend en verrassend einde.

Advertenties

Een gedachte over “Review : Haar naam was Sarah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s