Amerika : Here i come !

De plannen waren er al even maar ik wilde hier nog niks neer zetten tot het officieel was. En eigenlijk is het dat nog niet helemaal want we zijn nog op de bevestiging mail aan wachten, maar gister hebben Eef en ik de vakantie geboekt naar Amerika !! Ik kan het nog steeds niet geloven… en ik geloof het ook pas als het echt zover is. Maar als alles goed is ga ik van 27 maart tot 7 april ga ik naar Amerika. Eindelijk na al die jaren van dromen en hard werken gaat mijn droom eindelijk uitkomen. In deze periode zullen we verschillende plaatsen in Amerika bezoeken waaronder de bekende plaatsen LA en Las Vegas. Zie hier onder het gehele programma :

Zondag: Amsterdam-Los Angeles
Vandaag vertrekken we rond het middaguur van Amsterdam naar Los Angeles. We strekken even de benen in Washington of Chicago en zijn, omdat we met de tijd meevliegen, nog dezelfde namiddag/avond in Los Angeles. Per touringcar volgt daarna de transfer naar ons hotel en kunt u lekker even uitrusten van de reis.

Maandag: Los Angeles
Vandaag heeft u een vrije dag in het hotel. Wie wil kan vandaag lekker relaxen bij het zwembad en aan de nieuwe omgeving wennen. Als u wilt kunt u vandaag ook een stadsrondrit maken op eigen gelegenheid. U kunt ook een excursie boeken naar Universal Studios waar u meemaakt hoe de Hollywood films worden gemaakt. We overnachten ook vandaag in Los Angeles.

Dinsdag: Los Angeles Las Vegas (447 km)
We rijden oostwaarts richting Las Vegas. Onderweg brengen we een bezoek aan een verlaten en thans geheel gerestaureerd oud mijnstadje waar zich vroeger wilde taferelen hebben afgespeeld en wel Galico Ghost Town. Slenter eens door de hoofdstraat en waan je 150 jaar in de tijd terug. Wie wil kan zich voor een paar dollar in een speciaal treintje laten rondrijden. Ook bekijken we het museum en de mijnschacht en als er genoeg tijd is, de begraafplaats waarvan men beweert dat er nog geesten ronddwalen.Vervolgens door naar Las Vegas waar we 3 nachten verblijven.

Las Vegas is uniek. Deze gokstad swingt 24 uur per dag met name aan de Las Vegas Boulevard, beter bekend als “the Strip”. Het ene na het andere bijzondere themahotel is hier gebouwd. Denk daarbij aan New York New York, het Bellagio, Paris, the Venetian ( een stukje Venetie compleet met waterwegen en gondels!), Luxor, het MGM Grand enzovoort. Bekijk ze van buiten maar zeker ook van binnen en er gaat een fantasiewereld voor U open.

Deze avond of de avond erna (door reisleider bepaald) wordt er voor de liefhebbers een lichttour uitgevoerd (niet inbegrepen) .En wie wil kan naar een van de vele theatervoorstellingen of naar het beroemde Cirque du Soleil. In 3 hotels worden verschillende voorstellingen of concerten gegeven.

Woensdag: Las Vegas / Hooverdam / Lake Mead
Vandaag kunt u uw eigen plan trekken in Las Vegas. Die brengt u wellicht door bij het zwembad van ons hotel. U kunt ook een wandeling langs de Las Vegas Boulevard (ook wel de “Strip” genaamd) maken. Een bezoekje aan de unieke themahotels is zeker de moeite waard. New York New York, Monte Carlo, het MGM Grand, Bellagio, niet te vergeten Ceasars Palace (dames, bezoek hier zeker het unieke winkelcentrum), Paris en The Venetian (U kunt hier zelfs een gondelvaart maken!) zullen u van de ene in de andere verbazing doen vallen. U kunt voor deze middag boeken voor een excursie naar de fameuze Hooverdam en Lake Mead. De kosten bedragen slechts $25-30 (ca 20-24 euro) ter plaatse aan de reisleider te betalen.

Donderdag: Las Vegas of een optionele excursie
Omdat er in Las Vegas genoeg te doen is, heeft u vandaag tevens de tijd om uw eigen plan te trekken. Tevens kunt u vandaag bij onze reisleiding een excursie boeken naar Death Valley National Park met haar prachtig gekleurde zandduinen, sneeuw bedekte bergtoppen en gekleurde rotsen. Death Valley is ook een van de warmste plekken op aarde. In de avond is er in Las Vegas genoeg vertier.

Vrijdag: Las Vegas Zion National Park (260 km) Bryce Canyon (133 km)
Na het ontbijt rijden we richting Arizona en Utah om uit te komen bij Zion National Park. De Indianen zien Zion National Park als een heilige plek en mediteren er vaak. In Zion kunt u een bezoek brengen aan het IMAX theater die meestal een spectaculaire film laten zien (exclusief). We vervolgen onze weg naar Bryce Canyon National park, een volgens velen nog veel indrukwekkender stuk natuurschoon dan u tot nu toe nog heeft gezien. Deze dag leent zich uitstekend voor prachtige foto’s en films te maken. Wie goed ter been is maakt wellicht een wandeling over de Navajo Loop. We overnachten in de buurt van Bryce Canyon.

Zaterdag: Bryce Canyon Page (224 km) Flagstaff/Williams (216 km)
Het natuurschoon houdt niet op. Vandaag gaan we naar Page, een leuk stadje aan het bekende Lake Powell meer in het noorden van Arizona. Daarna rijden we dwars door de Painted Desert (de bijzonder kleurrijke woestijn zoals de naam al zegt) door naar Flagstaff of Williams voor de volgende overnachting.

Zondag: Flagstaff/ Williams Grand Canyon (140 km) Laughlin (464 km)
Alweer een dag om nooit te vergeten! Op het programma staan immers de Grand Canyon National Park en een gedeeltelijke route over de fameuze Route 66, een nostalgisch stukje Amerika. De Grand Canyon is nauwelijks te beschrijven. Je wordt er gewoon stil van als je vanaf een van de uitkijkpunten aan de zuidkant de canyon inkijkt. Langs kleurrijke en vreemde rotsformaties kijk je in de peilloze diepte en ziet beneden de Colarado rivier zich nog steeds (zoals al tientallen miljoenen jaren) een weg door het rotslandschap banen. De Canyon is 1600 meter diep, 30 kilometer wijd en 450 kilometer lang. Optioneel kunt u hier een helikoptervlucht maken of een bezoek brengen aan het IMAX Theater, zodat u echt het gevoel krijgt als een vogel door de Canyon te vliegen.

Vervolgens rijden we westwaarts over gedeeltes van de bekende Route 66 en we stoppen ongetwijfeld in een paar leuke plaatsjes. Hier waan je je echt in de 50er jaren. We bezoeken tevens Joshua Tree National Park, een woestijngedeelte vol met de uniek gevormde Joshua Trees. En met ratelslangen maar daar waarschuwt onze reisleider u tegen die tijd nog wel een keertje extra voor. We overnachten in Laughlin dat aan de Colorado rivier is gelegen.

Maandag: Laughlin Joshua Tree National Park (249 km) Palm Springs ( 82 km)
Via Laughlin rijden we naar het Joshua Tree National park. Het park heeft een zeer gevarieerd aanbod van woeste planten, ratelslangen en rotspartijen.. Daarna rijden we door de ruige woestijn naar het plaatsje 29 Palms te Palm Springs (maar er staan er echt veel meer) voor de overnachting. Palm Springs ligt aan de voet van de Mount San Jacinto bergen.

Dinsdag: Palm Springs Los Angeles (172 km)
In de ochtend rijden we in rustig tempo naar de machtige stad Los Angeles. Aldaar maken we samen met de gids een stadstour van Los Angeles en zien we de highlights. Stap in de wereld van de sterren en bezoek de Sunset Strip en Rodeo Drive. Onze reisleider organiseert tevens vanavond een gezellig afscheidsdiner in een van de Hotspots van L.A. en iedereen die mee wil doen kan zich bij hem of haar hiervoor opgeven.

Woensdag en donderdag: Los Angeles – Amsterdam
Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht. Wederom via een overstap in Chicago of Washington vliegen we naar Amsterdam terug. We vliegen nu tegen de tijd in en arriveren op de 12e dag ’s morgens vroeg op Schiphol. Aan boord worden een licht diner en een licht ontbijt geserveerd. Het is het einde van een ongetwijfeld onvergetelijke kennismaking met een uniek stukje Amerika.

Nu is het aftellen tot eind maart en de rest van de tijd flink sparen, om daar flink met geld te kunnen smijten ;).

Advertenties

Een gedachte over “Amerika : Here i come !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s