De Rembrandt in Eindhoven.


Op de locatie van de voormalige bioscoop De Rembrandt, in het hartje van Eindhoven, verrijst een appartementencomplex met daarin onder meer 61 woonstudio’s voor jongeren. In het complex komen verder 15 royale appartementen in de vrije huursector. Op de begane grond ontwikkelen wij commerciele ruimten. De oplevering van de studio’s en appartementen staat gepland in mei 2011. De studio’s hebben een oppervlakte die varieert tussen de 40 en 60 vierkante meter en zijn voorzien van de unieke woonmachine; een kubus waarin verschillende functies zijn geïntegreerd: badkamer, toilet, kastruimte, keuken, elektra, kabelaansluiting en ventilatie. Door de concentratie van functies blijft in de studio’s veel leefruimte over. Iedere studio heeft een berging op de etage en voor alle bewoners is er een gezamenlijke fietsenstalling op de begane grond. Verwarming in dit complex is middels stadsverwarming en alle appartementen hebben vloerverwarming. De studio’s zijn bestemd voor 1-persoonshuishoudens tot 30 jaar.

Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik in de stad liep en zag dat ze hier aan het bouwen waren. Het hele gebeuren was afgezet met hekken en daar hing posters op van hoe het eruit zou komen te zien. Het eerste wat ik dacht wow dat is gaaf. Dit was in begin 2009… Ik heb de website toen opgeschreven en heb me destijds laten inschrijven op een nieuwsbrief. Al die tijd heb ik er niks meer over gehoord tot 2 weken geleden. Ik kreeg opeens een mailtje dat de loting komende maandag zou beginnen en als je nog steeds interesse had in de woningen dat je dan kon reageren. Ik heb dat uiteraard gedaan maar verwachte er eigenlijk niet zoveel van. De kans dat je zo’n woning krijgt is echt zo klein. Vorige week was het niet meer mogelijk om te reageren en ik zag dat er meer dan 600 reacties waren binnen gekomen. Tel uit je kansen.

Maar goed gister viel er een onwijs grote envelop op de deurmat met een heleboel informatie over het project, de verschillende woningen, plattegronden enz. Ik mag 21 februari op gesprek komen. Tijdens het gesprek moet je een heleboel dingen meenemen… denk aan paspoort eerdere huurovereenkomsten, loonstroken enz. Ze gaan dan bekijken of je aan de eisen voldoet enz. De kans dat ik dus daadwerkelijk een woning hiervan krijg is niet zeker… Maar wat zou het gaaf zijn… Het zou me zoveel geld schelen… dit is aanzienlijk goedkoper omdat ik hier gewoon huursubsidie zou krijgen. Ik zou dan midden in het centrum op een top locatie wonen voor een stuk goedkoper als ik nu doe. Erg spannend allemaal… Ik hoop zo dat ik gekozen word al is die kans nog zo klein. Duimen jullie mee ?

Advertenties

4 gedachtes over “De Rembrandt in Eindhoven.

  1. Pingback: Gesprek.. « Just my Life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s