De film : Black Swan

Black Swan volgt het verhaal van Nina (Natalie Portman), een ballerina in een balletgezelschap in New York City. Haar leven, net zoals dat van iedereen in dit beroep, staat volledig in het teken van de dans. Ze woont samen met haar moeder Erica (Barbara Hershey), die ooit ballerina was. Ze steunt de professionele ambities van haar dochter op zeer fanatieke wijze.

Wanneer de artistiek directeur Thomas Leroy (Vincent Cassel) besluit de prima ballerina Beth Macintyre (Winona Ryder) te vervangen voor de eerste productie van hun nieuwe seizoen, ‘Het zwanenmeer’, is Nina zijn eerste keuze. Maar Nina heeft een rivale: een nieuwe danseres, Lily (Mila Kunis), die ook indruk maakt op Leroy. ‘Het Zwanenmeer’ heeft een danseres nodig die zowel de witte zwaan met onschuld en elegantie kan spelen als de zwarte zwaan, die staat voor bedrog en sensualiteit. De rol van witte zwaan is Nina op het lijf geschreven, maar Lily is de belichaming van de zwarte zwaan.

Terwijl de twee jonge danseressen hun rivaliteit laten uitgroeien tot een vreemde vriendschap, begint Nina haar duistere kant steeds meer te omarmen en tot de zwarte zwaan te transformeren, met een obsessie die haar ondergang zou kunnen betekenen.

Gister ben ik samen met een vriendin naar de film Black Swan geweest. Het was voor mijn gevoel al heel lang geleden dat we elkaar gezien hadden en aangezien de vakantie van Amerika waar we samen heen gaan al steeds dichter bij komt en we elkaar eerst zowat wekelijks zagen was hoogtijd weer eens gezellig bij te kletsen. Rond 15.00 uur was ik in Breda en zijn we via het park naar het centrum gegaan waar we besloten een drankje te doen op een terrasje. Helaas leek het zonnetje spontaan verscholen achter de gebouwen en was toen toch best wel frisjes… maar van dit weer kan ik echt ontzettend genieten !!

Daarna zijn we naar de bios gegaan… ik had al zo ontzettend veel gehoord en gelezen over de film Black Swan zodat ik de film onwijs graag wilde zien en ontzettend nieuwsgierig was geworden. Ik verwachte dus ontzettend veel van de film en die verwachtingen zijn niet in zijn geheel uitgekomen. Ik snapte de helft van de tijd niet meer wat er nu wel en niet echt was…. en zelfs aan het einde werden deze onduidelijkheden niet opgehelderd. Dit vind ik dus wel een beetje jammer… al met al zaten er ook zeker wel mooie stukken in de film verwerkt. Zo zaten er een aantal ontzettend heftige scenes in de film. En het laat vooral zien hoe hard het leven kan zijn, en dat roem en halen van je doelen lang niet altijd de voldoening geeft waarop je hoopt.

Al met al dus wel een ontzettend leuke middag gehad na afloop nog een hapje wezen eten en toen weer richting huis gegaan.

Advertenties

5 gedachtes over “De film : Black Swan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s