Review Black Butterflies

Op treffende wijze wordt het veelbewogen korte leven geportretteerd van de getalenteerde kunstenares Ingrid Jonker wiens werk pas 29 jaar na haar dood de erkenning kreeg die het verdient Lees meer

Nadat Nelson Mandela haar gedicht ‘Die Kind’ voordraagt bij zijn eerste rede voor het Zuid-Afrikaanse Parlement in 1994, herleeft de belangstelling voor haar werk. Sindsdien is het werk van Ingrid Jonker niet meer weg te denken uit de Zuid-Afrikaanse literatuur.

Afgelopen dinsdag ben ik naar Black Butterflies geweest samen met een vriendin omdat ze kaartjes gratis had gekregen. Ik zal dan ook eerlijk bekennen dat ik voorheen niks over deze film had gelezen en wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten. Normaal gesproken zou dit geen film zijn waar ik zelf heen zou zijn gegaan. Carice van Houten deed het zoals gewoonlijk wel weer goed. Ik vond het uiteindelijk een oke film… maar het is geen film wat op mijn favoriete lijstje zal komen te staan. Toch denk ik dat deze film wel erg goed zal aanslaan bij het wat oudere publiek.

Advertenties

3 gedachtes over “Review Black Butterflies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s