3 weken in mijn nieuwe huis.


Vandaag is het precies 3 weken geleden dat ik voor het eerst sliep in mijn nieuwe huisje. Ergens is dat pas heel kort maar aan de andere kant is de tijd juist heel snel gegaan. Sommige dingen zijn nog heel raar en wennen…. Terwijl andere dingen al voelen alsof ze nooit anders zijn geweest. Ik wist in Februari dit jaar al dat deze woning van mij zou worden en het is iets waar ik dan ook maanden naar toe geleefd heb….

Ik keek er heel erg naar uit, maar ik voelde ook heel erg veel angst. Zou ik me er wel thuis voelen  ? Zou ik er niet te veel overlast krijgen ? Vooral omdat ik binnen 3 jaar tijd al 3 keer ben verhuisd was ik hier erg bang voor. Maar goed inmiddels woon ik er 3 weken en tot nu toe ben ik zo ontzettend blij met mijn keuze. Dit huisje heb ik echt helemaal zelf ingericht… zelf heb ik de vloer uitgekozen, de gordijnen, de kleuren verf enz. En wow wat ben ik er uiteindelijk blij mee ! Ik ben uiteindelijk blij dat ik er voor gekozen heb mijn oude meubels te houden…. Alles in de kleuren zwart/wit past gewoon bij mij. En het feit dat ik daar een eettafel bij heb genomen in de zelfde stijl en kleur maakt alles onwijs mooi en strak (daar hou ik van).

De overlast valt tot nu toe ook mee… Vanuit de stad hoor ik helemaal NIKS… ik woon in het midden en vanuit de stad hoor dus helemaal geen muziek of wat dan ook… Als buiten sta hoor je dit wel… Dus ben wel blij dat niet heb gekozen om aan de centrum zijde te wonen. Tot nu toe is onze gang ook ontzettend rustig… Er wonen in mijn gang onwijs leuke en spontane mensen…. Elke x als ik er iemand van tegen kom (op 2 na) maken ze een leuk spontaan praatje enz. Ook heb ik leuke buren… Mijn buurman kom me binnenkort nog even helpen met het draadloos internet te installeren (maar is nu op vakantie). Ook met mijn buurvrouw heb leuk contact… Ze is afgelopen week meerdere malen ff langs geweest… ik heb der geholpen met een kast en zij heeft me ook geholpen met het plakken van folie bij het raam.

Het geeft me een beetje een dorp gevoel in de stad… iedereen kent elkaar. Vanuit de binnentuin kan voorkomen bij mooi weer dat er in de weekenden wel wat overlast is (ik hoop wel dat dit niet minder gaat worden) maar als met oordopjes slaap merk dit tot nu toe vrij weinig… hoorde vandaag verhaal van de buurvrouw… en ik dacht oke dat heb ik niet gehoord heb daar dan door heen geslapen ? Dat zegt denk ik wel genoeg.

Ja ik ben blij met mijn keuze… ik hoop dat dit mijn echte ‘thuis’ gaat worden… Want ja eerlijk is eerlijk mijn echte thuis voelt nog steeds een beetje bij mijn ouders… ik woon al 3 jaar op mezelf nu… maar altijd als thuis mijn oude kamer binnen loop denk ik…. ik ben thuis. Over een maand is dit thuis echt weg. Nooit meer kan ik die veilige kamer opzoeken en is het plekje waar ik in ben opgegroeid echt weg. Ergens beangstigd dit me ook wel…. dat ik nooit meer kan terug keren naar mijn echte thuis. Ik hoop dan ook dat dit gaat voelen zoals ik me jaren ‘thuis’ voelde.

Ik zou trouwens een home tour filmpje op nemen… inmiddels heb ik die ook opgenomen haha… Alleen twijfel ik of ik hem online moet zetten… Het is voor eerst dit zo’n filmpje heb gemaakt… en ik vind zo ‘stom’ dat ik de hele tijd tegen mezelf aan praten ben haha.
Advertenties

7 gedachtes over “3 weken in mijn nieuwe huis.

  1. Fijn dat je al kunt wennen aan je huisje. Ik hoop dat je er echt een thuis van kunt maken 🙂 Ik woon ook echt midden in de stad, heerlijk is dat. Woon gelukkig wel aan de kant waar er geen overlast is.

  2. ik denk dat je ‘angst’ vanzelf wel over gaat en het een reeel angst is, iedereen heeft op zn moment die angst wel denk ik of iig veel mensen..!!
    ik kom snel kijken 13e Jeej

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s