Nonnevotten


Waarschijnlijk zullen de meeste van jullie dit niet kennen namelijk Nonnevotten. Dit is een lekkernij uit Limburg en is een beetje te vergelijken met Donuts maar dan toch weer net iets anders. Met Oud en Nieuw en Carnaval wordt je helemaal dood gegooid met deze dingen in Limburg en ik vind ze echt HEERLIJK. Toevallig ging ik gister boodschappen doen en tot mijn grote verbazing verkochten ze ze ook in de supermarkt Jan Linders. Deze supermarkt komt oorspronkelijk uit limburg en al vaker hebben ze me blij kunnen maken met Limburgse lekkernijen. Ik kon het dan ook niet laten liggen en nam er 2 mee.

Wil je dit zelf ook een keer proberen ? Dan kan je het natuurlijk ook gewoon zelf maken met het volgende recept :

  • Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 20 gram witte bastersuiker
  • 12 gram gist
  • 125 mililiter melk
  • 65 gram boterboter
  • frituurolie
  • Suiker
  • Zout
    Bereiding
    Zeef de bloem met het zout en suiker in een kom en maak in het midden een kuiltje.Los de gist op in de lauwwarme melk en giet dit mengsel in het kuiltje.Smelt de boter maar laat deze niet te warm worden.Giet de boter in het kuiltje en kneed alle tot een soepel deeg.Laat dat 1 uur rijzen.Kneed het deeg na het rijzen bog eens goed door.Maak dunne rolletjes van het deeg en leg daarin een knoop.Bak de nonnevotten in het frituurvet (180C) goudbruin.Wentel ze,wanner ze nog warm zijn,door de suiker.
    Eet ze koud of warm.

 

2 gedachtes over “Nonnevotten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s